onsdag 30 juni 2010

Garn & Choklad!

Idag har jag skickat mitt Garn & Choklad-paket! Jag hoppas att det ska passa mottagaren - jag har i alla fall köpt sånt som jag själv skulle vilja ha!

Och nu ska jag se om jag vill sticka på något av mina pågående projekt, eller om jag ska ta och starta upp ett nytt, jag ska nämligen sticka mig ett par torggummevantar (eller pulsvärmare, som jag sett att de också kallas.) För det är så förbaskat kallt på mitt jobb, att de flesta av mina kollegor sitter med antingen jacka eller tjock tröja på sig hela dagarna... Rätt skruvat, vi tar av oss när vi går hem! Idag var det till och med en tjej som hade med sig en fleecefilt att svepa om benen. Hm. Vad jag jobbar med? Jag är kontorsråtta, i ett öppet landskap, i ett hus som har fullständigt värdelös ventilation/airconditioner.

Och nu är det t-v-å dagar kvar till semestern! :-)

måndag 28 juni 2010

Exempel på ställtid/rutingrejor:


Överst - den jeansblå linsjalen som garnet har tagit slut till (Note to self: buy more yarn tomorrow!) Den är till äldsta dottern, som jag tror väntar lite på den.

Underst - en variant på testlappar, det är egentligen det rosa garnet som är ett bambugarn som jag har testat. Det är Blend Bamboo från Hjertegarn, och det var ganska värdelöst att virka med, det skivade upp sig alldeles för mycket för att vara smidigt. Det var dock bättre att sticka med, även om det skivade sig då också. (Heter det "skivar sig", är det ens någon som begriper vad jag menar med det...?) Det gröna garnet är inte bambu, det är en överbliven snutt Drops baby merino, jag blev så inne i att sticka rutor att jag fortsatte med det.

Sen har jag faktiskt börjat på nästa projekt, som inte helt oväntat, är ännu en uppifrån ner-kofta! Denna i lila Nepal (varför överge ett vinnande koncept, liksom? Men jag ska göra en i något annat garn också! Så småningom.) Som det ser ut nu, kommer jag att försöka göra en liten rundad typ kinakrage på denna, och den ska inte ha några knappar utan troligtvis knytning eller något fint spänne i silverfärg kanske, strax under bysten. Tror jag. Och så ska den vara aningens vidare än min vita kofta.

So, girls, I´m back! :-D

(och det är bara f-y-r-a dagar kvar till fem veckors semester!!!!)
/Blenda
Tillägg: Jag älskar mina små gräsmatteblommor, som jag tror är Bellis - men är inte Bellisar ceriserosa? Måste slå upp det...

onsdag 23 juni 2010

Aaaahhhh...



Nyfrissad, ätit god mat på altanen (som för övrigt var färdiglagad när jag kom hem, maten alltså), druckit en mexikansk öl, och firat 21-årig förlovningsdag - ibland är livet bara för underbart en vanlig onsdagskväll... :)

torsdag 17 juni 2010

Betraktelse

Vi har en hängbjörk utanför huset. Idag tog jag med mig kameran in under kronan - och det är faktiskt magiskt där inne. Det är ganska blåsigt ute idag, men där under var det liksom stilla.

Stammen är himla fin, och jag ser en skulptur där - ser ni mannen med upplyftade armar och bakåtlutat huvud?

När det gäller stickningen har jag fortfarande inte lyckats ta mig ur den stiltje som jag hamnat i. Jag stickar visserligen, men bara "rutin-grejor", i avvaktan på det jag egentligen ska sticka... Som jag inte vet än vad det ska bli. På något sätt har jag för många saker jag vill göra. Sjalar, koftor, sommartopp. Jag vill testa bambugarn, jag vill göra ett större alpacka-projekt och jag vill testa att göra tovade tofflor stickade från tån.

Så, jag vet helt enkelt inte. Jag bara velar fram och tillbaka, ibland känns det nära och som om jag har bestämt mig, sen kommer jag liksom inte igång.

Nä, jag har ett paus-projekt att hugga tag i så länge, ett par dam-raggisar och ett par herr-raggisar, som ska vara mitt bidrag till prisbordet vid sommarens släktträff! Alltid är det väl någon som vill ha ett par hemmagjorda raggsockar! :-D

torsdag 10 juni 2010

Skolavslutning!

Idag har vi satt vår äldsta dotter på bussen till Stockholm, hon ska hälsa på vänner där. Vår yngsta dotter har nu på kvällen haft skolavslutning med allsång (!). Så fort själva det organiserade firandet tog slut, började det regna... Inte spöregna, men duggregn. Så typiskt, Ella påstår att det är tredje året i rad som det regnar på skolavslutningen! Och det kan väl stämma.

Sen bar det i väg hem för att äta jordgubbar med grädde, det hör till! :-)


Jag tycker hon är så fin, min lilla kråka, som inte är så liten längre... 15 år, börjar nian efter sommaren, inom några veckor efter skolstart åker hela årskursen till Manchester, UK, i en vecka. Kommer säkert bli spännande, sen kommer gymnasievalet som kommer att ta upp slutet av 2010 och början av 2011... Jösses, säger jag bara...

Stickläget är följande - jag fick tips från Jeanette/Okej då, om att använda bambugarn istället för bomull, eftersom jag inte gillar att sticka i bomull för det är så hårt och stumt. Så jag har köpt ett par olika märken för att testa, det är planen för helgen i stickväg. Jag fortsätter också med min linsjal, den är perfekt att sticka på lite slött framför TV:n... Jag gjorde färdig ännu en jordgubbsmössa igår, så nu har jag bara två kvar! :-) De två sista ska vara i allra minsta storleken tror jag. Och minsann, jag har fått beställning på ännu en pippitröja, denna gång i vuxenstorlek! Lustigt att alla vill ha samma saker liksom.

lördag 5 juni 2010

Resestickning; Linsjal.


Är i uppsala, och sitter och stickar i väntan på att vi ska möta upp de andra i lobbyn. Ska strax ta en promenad till arenan, och man kan lugnt säga att vädret samarbetar! Solen riktigt vräker ner! :)

torsdag 3 juni 2010

Jag vann!

Visst är den fantastiskt fin!
Jag vann den i utlottning på Marianas blogg, som är väl värd ett besök, hon gör fantastiska saker och har ett underbart formspråk!

Idag är jag en mycket glad tjej!




onsdag 2 juni 2010

Ljuvligt, ljuvligt...


Så här underbart hade jag och min äldsta det igår kväll... Vi tog en spontan cykeltur ut på landet, som ligger 5 min hemifrån, och det var verkligen ljuvligt! Var ute i 1,5 timme drygt, men det kändes som max 45 minuter. Det har inte stickats en enda maska på två dagar och lite abstinens har jag, men detta är alltså vad jag bland annat gjort istället!