söndag 29 augusti 2010

Award


Jag fick en award jag! Det var hemskt snällt tycker jag, den var från Pysselfarmor!

Den har florerat ett tag, och jag tror de flesta har fått den, så jag kommer inte att skicka vidare till någon särskild (jag vet att jag är tråkig). Vem som helst i min blogglista är värd den (det är därför ni är med i min blogglista! :-D) MEN, jag kan väl i alla fall berätta några saker om mig själv, om nu det skulle vara intressant.

Jag är storasyster till en bror och en syster. Jag är "periodare", dvs att jag är fullständigt inne på något under en längre eller kortare period, och sen händer det att jag tappar intresset... Jag är hemskt stolt över att jag lärt mig att säga nej när det behövs (tex i samband med "energitjuvar" eller i klassiskt kvinnliga situationer där jag förväntas göra något eller inte göra något, bara för att jag inte har en snopp). De flesta, och bästa, besluten i mitt liv, fattas utifrån magkänslan. Det jag är mest stolt över i mitt liv, är mina underbara, vackra, snälla, trevliga, smarta barn! Jag är vad vissa kallar ett "maskrosbarn". Jag har i vuxen ålder utbildat mig till kulturvetare (alltså kultur som i olika kulturer).

torsdag 19 augusti 2010

Jorå, så atte...

Sen sist har här firats födelsedag (19!!! år, herrejösses!, hur kan jag ha så gamla barn!), varit på släktträff och ärofullt vunnit femkampen (fast jag brukar komma bra till - att vara nykter ökar vinstchanserna markant kan jag säga... :-D), börjat jobba igen och en hel massa annat som jag inte kommer ihåg nu. När det gäller stickning, så harvar jag på med den förbaskade, tråkiga, Anti-pippitröjan... Den blir nog aldrig klar tror jag, känns det som i alla fall. Och inte för att vara sån, men detta att slippa montering, dvs att tex sticka armarna direkt på kroppsdelen på tröjan, har sitt pris det med... Det blir ganska otympligt att sticka runt, runt, runt på en ärm, och behöva snurra runt hela koftan för varje varv. Men, vaffan, ja' ä int bitter, som han sa... :-) Och OM den nu skulle bli klar, så tror jag att den blir rätt ok.

Och eftersom jag vet att jag inte får börja på något nytt projekt innan Anti-pippi är klar, så har jag gjort som jag brukar när jag bestämt mig för att jag måste göra klart något - jag har spanat på mönster och ideér. Vet inte hur många mönster jag skrivit ut från nätet...

Och förresten, några av sakerna jag gjort kom jag på nu - varit på banken och gjort pensionskoll (fick MÅNGA vuxenpoäng för det, tror jag minsann!), varit hos tandläkaren (nepp, inget i år heller :-D tack och lov för det), gjort första blekningen på yngsta dotterns hår för att få det ljust igen - jag fattar inte varför jag låter mig luras in i sånt, jag hatar det, är livrädd att jag ska bränna av dem håret.

Och värst av allt, nu ska jag gå och bleka håret för andra gången, tror det blir tre gånger allt som allt. Hon har så mycket hår att det skulle räcka till tre ungar... Jag som inte är frisör-snabb, hinner inte göra hela håret i ett svep, så det blir överhåret för sig och underhåret för sig.

Men hallå, det är ju fredag! Ha en bra helg på er! /Blenda

måndag 9 augusti 2010

Loppisfynd

Jag har fyndat, för 75 kalla på loppis! Och det syns knappt på den att den är använd...


Det är dock inte min vinda på bilden, men här går det inte att fota för tillfället för det regnar hundar och katter och ljuset är därefter!

Idag har jag börjat jobba efter 5 veckors semester - det var helt ok, lugnt och skönt på jobbet för många är fortfarande på semester. Hade ställt in mig på en överfull mail-korg när jag kom tillbaka, men där fanns bara 11! Och inte en massa brôte på skrivbordet heller, helt fantastiskt!

Med Anti-Pippi går det sakta (sååååååååååååååååå sakta, jag tror jag dör!!!) framåt, och det är numera en Anti-Pippi-pullover. Jag fäster trådar innan jag ska börja plocka upp för ärmar, och det där med att fästa trådar är nästan lika tråkigt som att montera.

Och jag läser lite i boken Knitted Lace of Estonia varje dag, och den är hemskt intressant! Man blir, vad ska jag säga, vördnadsfull, inför det otroliga hantverket... Hm.

I alla fall, ha det gott!/Blenda

måndag 2 augusti 2010

Mera bok!

På hemvägen kom ett sms: "Du har ett paket att hämta"! Jihooo, det var den andra boken i min bokbeställning som kom!



Jag har bläddrat lite i den, och den är full av underbara mönster och beskrivningar! Jag skulle gärna vilja ha vilken som helst av sjalarna i boken, men jag är ärligt talat inte säker på att jag någonsin kommer att sticka något från boken... Jag får typ lite prestationsångest, allt är så fint och ser så svårt ut att jag inte ens fantiserar om att sticka något! Och så är den på engelska, och jag stickar inte på engelska än. (Men snart, snart. Jag laddar.) Jag bara bläddrar, tittar och njuter, vilket baske mig inte är fy skam!
:-D

Förutom Anti-Pippitröjan (som den mycket passande har döpts till av Zooskötaren), så stickar jag även ett par torggummevantar i Drops Alpacka i härliga höstfärger. Jag har gjort 1,5 än så länge. Jag har även gjort klart de gråa raggsockarna, men de är inte fot-ade ännu (hehe).