lördag 26 februari 2011

Kanske inte vad ni tänkt er...

Alltså, det var detta jag menade med att pimpa upp ponchon lite... Hoppas ni inte blev alltför besvikna, själv kände jag där att jag kanske (ofrivilligt, men ändå) byggt upp förväntningarna lite för mycket! Det kan också vara så att jag som just suttit och kollat på underbara broderier i bloggar, själv blev lite besviken på min minimala pimpning... Men men, this is it för den här gången!





Jag har tagit tag i Laila igen! Den är verkligen jätterolig att sticka, trots att jag nu gör armar som i princip bara består av slätstickning. Jag var i väg till min LYS för att komplettera med mer garn, men de hade inget i samma färgbad hemma så jag valde att vänta till nästa leverans kom in. Men så fick jag stanna hemma från jobbet i onsdags och orkade inte annat än sitta still i soffan (allt annat fick det att snurra i huvudet och jag mådde illa, trodde jag skulle få magsjuka - men jag klarade mig! tack och lov), och då passade jag i alla fall på att rensa lite i mina två överfulla stickkorgar - och minsann, där hittade jag 5 nystan till som hade "försvunnit", så nu är det bara att köra på! Det ska bli så roligt när den är klar, tror att det blir en sån där riktig myströja!

Och jisses vad jag är sugen på att valka/tova! och att brodera på det sen. Är så grymt imponerad och inspirerad av tex Ä I A Garts kedjebroderi!  Men det där med att brodera kan jag lika gärna strunta i, jag är inget bra på det och tappar sugen när det inte ens blir i närheten av vad jag har tänkt mig. Fast jag borde kanske kolla om inte något av studieförbunden har någon kurs i typ yllebroderi, jag är ju inte helt obildbar så kanske skulle jag ha tålamod att lära mig lite basics i alla fall? Tål att fundera på...

Ha en bra helg, out there!
/Blenda

tisdag 22 februari 2011

Motvillig Lady In Red!


Carro är ett snällt barn och ställer upp och provar, trots att hon avskyr luddigt och fluffigt garn!

Detta är alltså ponchon till smågrabbarnas syrra, den ska bara pimpas lite med lite blingbling också! :)

Den är stickad i Drops Vienna och Drops Eskimo, med mina älskade Knitpro i storlek 8. Det gick fort! Och den är as-varm, det märktes när jag stickade!

Ha det gott! /Blenda

söndag 20 februari 2011

På Tvären!




Nu är den klar, tvättad och blockad! Jag fick köpa ett nystan till, det saknades garn vill de 10 cm... (Och nej, det funkade inte att köpa bara ETT nystan den här gången heller!)

Den är stickad i Drops Merino Extra Fine, och det gick alltså åt 5,1 nystan ca. Vilken storlek på stickan har jag redan glömt, men det var i alla fall mina favoritstickor Knitpro!

Jag gillar den skarpt, mönstret var enkelt och roligt och jag kommer definitivt att göra minst en till - den här har jag nämligen redan blivit av med, Carro tog den direkt! (= bra betyg)

Ha en bra vecka, hälsar Blenda!

onsdag 16 februari 2011

MEEEENNNN!!!



Så här går det när man inte har någon våg! Så trött jag blir!

Bilden visar alltså hur lite det var kvar att sticka, när garnet tog slut... Jaha, iväg till min LYS imorgon alltså. (Vilket ju iof är trevligt, men det brukar aldrig funka att gå in och köpa bara ETT nystan...)

/Blenda

fredag 11 februari 2011

Bebisfilt

En vän ska ha sitt andra barn, och jag brukar göra bebisfiltar till nya bebisar i bekantskapskretsen. Till "storasyster" gjorde jag en sån här:

Mönsterstickningen hittade jag på Garnstudios sida, och så gjorde jag bara en rätstickad kant runt om. Jag ser på bilden att kanten på filten är svajjig, jag gjorde den i slutet av 2008/början av 2009, dvs när jag ganska nyss plockat upp stickningen igen...

Nu ska jag göra en till den nya bebisen, och jag skulle ju helst vilja att även nästa filt ska vara liksidig, eller hur menar jag, jag vill att det inte ska vara någon avigsida liksom. Någon som har tips på ett bra liksidigt mönster?

De senaste bebisfiltarna jag gjorde blev jag riktigt nöjd med, men jag vill inte göra en likadan. De var till en kompis tvillingar.


I övrigt är det nu nerförsbacke med "På Tvären", dvs jag minskar mig ner mot avslut. Jag gillar den redan, men jag inser att jag måste lära mig ett annat sätt att byta garn, för mitt blir inte riktigt bra i den här typen av mönster och garn. Ni får se sen! :-)

Ha en bra helg!
/Blenda

lördag 5 februari 2011

FO - pippi nr 6




Jaha, någon som har tips på hur man får snoddarna att inte krulla sig?


Bilder på barn i tröjorna får vänta, det låter sig inte göras denna helg!
Nu funderar jag på en variant av denna till grabbarnas syster. Fast röd.

onsdag 2 februari 2011

Blockning pågår


Jorrå, såatte... Kanske, eventuellt, kan jag ordna bilder med barn i tröjorna till helgen!

Nästa projekt att bli klart är Laila (min lila Nepaltröja med flätor), men det stannade liksom upp lite eftersom jag fick materialbrist igår. Ska försöka lösa det i slutet av veckan, materialbristen alltså...

Men jag har ju äntligen fått börja med något nytt!!! Så himla roligt! Det är Heléne Wallins "På Tvären", och mönstret är superlätt och roligt! Och jag som är lat, gillar ju smarta lösningar som gör att man slipper ett extra moment, som i detta fallet att uddkanten (eller vad det nu kan kallas) stickas med direkt och inte måste sys fast efteråt.
Färgen är helt missvisande, tack vare sunkigt inomhusljus, egentligen är det en härlig mörklila färg.
Ha det gott/Blenda