måndag 25 april 2011

Vilken underbar ledighet!


Idag har jag och en kompis varit på Rossö i Bohuslän och fotat - eller ja, hon har fotat, och jag har läst i manualen till min nya begagnade systemkamera och bekantat mig med knapparna! Det blir nog bra det här när jag har lärt mig!

Och vilken underbar ledighet detta har varit!!! Vädret! Och vi har verkligen varit lediga, bara en dag hade vi något inbokat och det var att åka till svärmor och bli bortskämda med god mat. Inte så värst betungande om man säger så... :-) Och jag säger det igen, VÄDRET!!! Det har varit kanon, minst sagt. Och man vågar ju knappast tro det, men det ska tydligen fortsätta ett tag till... Underbart!

Ha det gott /Blenda

fredag 22 april 2011

FO: Tovade vantar

Så här roligt kan man ha en fredagkväll i april! Man sitter utomhus (!!!) i kortärmat (!!!), och testar en ny, rolig teknik, tills klockan är strax före 8 och bara njuter!




Sen kan man ju tycka att jag gör fel saker för årstiden, och det stämmer ju. Men det började med att jag för någon månad sen köpte Drops Alpacka Bouclé i förbifarten. Sen råkade jag tvätta mina senaste vantar som jag trodde var gjorda i superwashgarn (nackdelen med att sticka av restgarner), vilket de alltså inte var, och nu kan inte ens min tvååriga systerdotter ha dem. Eftersom jag nu lyckats ofrivilligt tova ett styck mössa, och två par vantar, kände jag att det var dags att göra det under lite mer ordnade former.

Och så har jag ju nålfiltat! Jösses var lätt och roligt det var! Det svåraste var att inte göra för mycket. Jag är ju en "less is more"-typ, men här hade jag kunnat fortsätta bara för att det var så roligt! Rekommenderas! (Nu undrar jag bara om man kan nålfilta på stickat som inte är tovat? Någon som vet?)

Garn: Drops Alpacka Bouclé, ca 3 nystan. (Jag virkade med dubbel tråd)
Virknål: Nr 8.
Ullen till hjärtat har jag köpt på Panduro tillsammans med nålarna att filta med.

måndag 18 april 2011

Bebisfilt på G

Jag är verkligen kreativ när det gäller att välja färg... Not. Men jag försvarar mitt tråkiga färgval med att;
1. Jag gillar faktiskt grått!
2. Grått passar fint med de flesta andra färger.
3. Jag ska göra en kant i en annan färg, som det är lite stuns i! (den andra färgen alltså).

För övrigt såg jag en hängbjörk som var alldeles grön av nya, späda blad idag när jag gick hem! Sånt får min bröstkorg att på en och samma gång kännas alldeles för trång, och jättestor! (och nej, det har inget med pollenallergi att göra!)

Och här är ett par andra WIP's:


Tråkigt rosa linne i bomullsblandning. Det ska tvättas, blockas och sys ihop. När nu det kommer att ske...


Virkade vantar i Drops Alpacka Bouclé, de är just nu tämligen stora men de ska tovas! Är rädd att de kommer att bli för smala, men får väl försöka justera efter tovningen.

lördag 16 april 2011

Ett av förra veckans fynd!

Och här sitter jag och myser åt vårt nya fina soffbord! Jag gav 180 kr för det på Erikshjälpen, och så har mannen i mitt liv målat det vitt. Jag är så himla nöjd!!!

(Och med hänvisning till Murphy's law, så ligger väl bilden ner antar jag? Jag bloggar från nya mobilen, och vi är fortfarande i lära-känna-fasen...)

lördag 9 april 2011

Provlapp!

Nja, jag vet inte... Tror inte detta blir bra, inte med ökningar på varje rätvarv i alla fall. Får nog hitta på något annat!

Morr!


Här på bloggen har det inte hänt mycket de sista veckorna, kan man väl lugnt säga! Och en av anledningarna till det, är att jag bytt mobil, till en ny och fin med många roliga finesser, jätteskoj! Men problemet är att jag inte för mitt liv kan komma på hur jag gjorde för att kunna blogga från mobilen, DET GÅR BARA INTE!!! Jag är INTE särskilt god vän med Blogger för tillfället. Jag har försökt "allt" som Blogger anger att jag ska (tom att skicka sms på det amerikanska numret) men det funkar bara inte. Och det som är mest retsamt i detta, är att jag har gjort det två gånger förut, och nu kan jag bara inte få det att funka!!!

Tips mottages tacksamt! Edit: Jag tror, att kanske har jag fått det att fungera! :-)

ANNARS så har det ju tack och lov verkligen blivit vår, på riktigt! Jag har planterat blommor och ställt på trappen, jag har krattat kvistar (fast det måste göras om, det stormade häromdagen så nu har vår hängbjörk lagt ner ett lager tunna kvistar igen), jag har rensat bort lite i rabatterna och jag har njutit som en tok på mina promenader till och från jobbet.

Sist jag skrev, var vi på väg på cheerleadingtävling. Det gick bra för tjejerna, efter lite inledande missöden, och i början av juni bär det iväg till Malmö för RM (som alltså motsvarar SM i denna tävlingsgrupp)!  Det blir trevligt, Malmö är fint tycker jag!

Och eftersom detta är en stickblogg, så ska jag be att få meddela att jag har stickat klart det rosa bomullslinnet och nu ska fästa trådar och montera ihop - men guuuuuuuuuuuud vilken tråkig stickning... Fast garnet har faktiskt varit en positiv överraskning, Drops Cotton Light. Riktigt ok att sticka i, för att vara bomull. I alla fall, tror att jag ska vänta lite med linnet, och se om det kan bli något av min idé att göra bebisfilt inspirerad av På Tvären-sjalen!

Ha det gott i våren, hälsar Blenda