tisdag 31 maj 2011

Sommarlinne

Hon var inte glad, men till slut körde jag med känslomässig utpressning ("det är ju mors dag och allt...") och fick ut henne i regnet under en reklampaus!!!




Det var enkelt att sticka/virka, och garnet, Drops Cotton Light, var som sagt en positiv överraskning. På en femgradig skala får detta linne 3,8 i nöjdhetspoäng! Ganska ok med andra ord!

fredag 27 maj 2011

Senaste bebisfilten!

Nu är den klar, och jag är rätt nöjd med hur den blev! Jag velade fram och tillbaka i över en vecka hur jag skulle avsluta kanten, men oftast är det enkla det bästa! Det blev en enkel fastmaskkant i samma färg som storasysters bebisfilt.

Jag ville ju ha den liksidig så att säga, så det blev ett rutmönster med räta/aviga. Inramat av en mosstickad kant, och så färgkanten sist då. Jag stickade med lite större stickor den här gången, så den är lite skirare än storasysters som du kan se här. Som vanligt höll jag på att säga, har jag använt mina favvo-stickor, KnitPro i storlek 5 den här gången. Och garnet är Järbos Fuga, som är 50/50 akryl/ull. (50 % akryl är vad jag kan stå ut med. Men här är det ok, och det är så praktiskt att kunna tvätta i maskin på 40 grader när det är till småbarn!)

Och jag är färdig i god tid också, bebisen kommer inte förrän i mitten av juli!



 



måndag 23 maj 2011

Usch.

Nu ska jag blogga ett FO, som jag inte tycker om och inte kan hitta något endaste försonande drag hos alls.

Möt AKRYLKOFTAN.



Mönstret och garnet kommer från Svarta Fåret, och jag inser just att jag inte har särskilt mycket erfarenhet av Svarta Fåret, kan inte ens komma på något jag stickat i garn från Svarta Fåret nu...? Eller? Ja, i alla fall, det är denna kofta jag gjort.

Det är garnet Maja, som alltså är 100 % akryl, och för att ytterligare sunka ner upplevelsen, var de enda stickor jag hade i nr 7, ett par hemska i aprikos plast.... Blääää. Och garnet då, efter att jag fäst alla trådar slängde jag in koftan i tvättmaskinen och tvättade enligt rekommendationerna på 40 grader. Garnet var inte särskilt roligt innan tvätt, men efter tvätt blev det baske mig ännu värre! Ärligt talat, det är noppigt och fult, och jag tycker att det är pinsamt att lämna över den här skapelsen till beställaren... 

Jag har lärt mig något av detta. Att inte sticka sådant som inte verkar roligt eller i material som jag inte gillar, inte ens om det är goda vänner som beställer...

Och efter denna gnällorgie, avslutar jag med att visa en bild jag gillar jättemycket! Trots att jag åker här flera gånger i veckan, får den här bilden min fantasi att spinna som en... ja, jättemycket helt enkelt!

Stallbackabron, under mastodontrenovering...


torsdag 19 maj 2011

Dagens outfit...

Måste bara dela med mig, så här gick min dotter klädd till skolan idag... Vi hade jätteroligt när vi gjorde i ordning henne (i alla fall jag och hennes syster!) Edit; Det är hennes eget hår som vi flätat med ståltråd och sen sprayat med orange hårfärg!

Anledningen är att idag ska det obligatoriska spexfotot för niorna tas.

måndag 9 maj 2011

Vackert, vackert...


Denna syn möter mig när jag kommer fram till jobbet... Till och med en dag som denna, när jag varit helt slut som artist efter alltför många timmar (tycker kroppen i alla fall) med ogräsrensning i trädgården i helgen, får det en att bli glad och på bra humör! Förutom att rensa ogräs, som jag för övrigt inte är klar med, har jag planterat syrenbuskar, en klätterros till på växtstödet, och lite marktäckare i trädgårdslandet där jag rensat klart.

Just nu stickar jag på en beställningströja (denna), och det är två, nej tre saker jag inte gillar med den; 1. Det är ett läbbigt akrylgarn., och 2. Det är inte precis pedagogiskt förklarat hur själva mönsterstickningen ska minskas, och slutligen 3. Jag gillar inte sånt här färg-grilligt garn. Melerat är ok, men detta. Hm. Får se hur det där slutar...

Ha det gott!
/Blenda

måndag 2 maj 2011

Kärlek - olika sorters


Jag är så nöjd, mannen i mitt liv har snickrat fina klätterstöd åt mig, och jag är jättenöjd! Eller ja, inte precis åt mig, jag klättar inte så, utan åt rosorna... :-D Nu ska jag bara åka och köpa mig en vit honungsros också! Har en New Dawn på den vänstra ramen redan, och så ska jag även ha en lila eller chockrosa (eller varför inte både ock!) klematis!!!

Apropå kärlek och maken, vi firade bröllopsdag på Valborg. På morgonen kunde denna konversation höras i vårt kök:

Jag
- 12 år som gifta! Och 22 år ihop! Det du!

Maken är tyst ett ögonblick, svarar sen, likom förvånat
-Vad gammal du är!

Detta mina vänner, är romantik på hög nivå! :-)


Och här är en annan sorts kärlek - jag ÄLSKAR mina nya skor!!!

På stickfronten så är baske mig det rosa bomullslinnet klart! Jag är förvånad själv att det gick så fort, och hoppas att jag kan visa bilder på ungen med det på snart (men har inte alltför höga förhoppningar om det, hon har en förmåga att gå iväg när kameran kommer fram). Bebisfilten är snart klar också, ska se om jag kan hitta på någon fin kant till den sen.

/Blenda