fredag 30 september 2011

Njuter

Sitter i solen på trappan, i t-shirt, och njuter av livet! (Vilket således innebär att blicken inte sjunker ner i min hysteriskt vildvuxna rabatt - den får nog bli ett av helgens projekt...)

Har varit med yngsta dottern hos sjukgymnast för hennes onda rygg, och på hemvägen tog vi ner taket på bilen och körde med fladdrande hår hem! Tror aldrig vi kört nercabbat så här sent på året...

Livet är ganska så fantastiskt om man tänker efter!

Nu ska jag leka frisörska och hjälpa båda tjejerna att tona håret, och sen är det helg!

lördag 24 september 2011

Före - efter

Jag har gjort det igen. Tovat ofrivilligt alltså. Före uppe, och efter nere.


Men det kanske blev bättre, rent storleksmässigt alltså. Men själva mönstret blev inte bättre, det liksom försvann lite i tovningen...

Jag vet inte varför jag gör så här hela tiden! Onödigt är det ju i alla fall!

lördag 17 september 2011

Pågående!

Min svarta kofta har jag kommit drygt halvvägs med livet (livet, säger man så?). Garnet är fantastiskt, ett nytt favvogarn (Drops Lima), men stickningen är ganska tråkig för det är besvärligt att sticka i svart när kvällarna blir mörkare. Jag har fått repa upp ca 5 cm för att jag mitt i mönstret förskjutit det typ 2 maskor i sidled, så hela vänstersidan blev skev. Inte kul, men jag försöker åtminstone att vara stolt över att det väl för guds skull måste vara vuxenpoäng på att göra om och göra rätt???


Eftersom det är lite tråkigt med Limakoftan, så gav jag mig själv tillåtelse att börja på ett parallellt projekt igår kväll. Jag försöker ju undvika att ha flera på gång samtidigt, för jag har så dålig diciplin att jag bara stickar på den som är roligast då. Och projekt som man inte stickat på ett tag, de har en förmåga att liksom sjunka ner i stickkorgen och sen vet man inte vad som händer med dem... Oftast ingenting på väldigt länge, och det är ju tråkigt.

I alla fall, jag började på en ny virkad sjal. Det är ännu en South Bay Shawlette, jag kände redan sist att detta mönster vill jag verkligen göra igen. Kolla bara på denna (ravelrylänk), samma mönster men med annat garn, ger ett helt annat uttryck! Jag gör denna i Drops Lace, som så här långt känns härligt. Vad jag dock inte förstår, är varför jag köpte en sån skum färg... Om jag inte minns fel, så hade jag bestämt mig för att köpa rött, men kom hem med detta. Och ett cremevitt också i och för sig, men den här gröngrå färgen vet jag inte riktigt vem som ska kunna ha i min familj. Får väl ge bort den om det inte funkar. Garnet har legat och väntat ett tag, och nu blir det så här tror jag.


Och så en naturens avvikelse; Jag planterade alltför sent rosenskära i början på juni. Jag kommer ihåg att det var ganska kallt till dess, men dagen efter jag lagt ner fröna blev det kanonvarmt sommarväder bara så där. Så fröna som skulle ha tagit typ 2 veckor på sig för att gro, hade redan efter 4 dagar kommit upp ett par cm. Och sen har de fortsatt att växa, och växa och växa och växa, och jag trodde aldrig de skulle sluta och börja blomma. Det gjorde de till slut, för ca 2 veckor sen, men uppskattningsvis är de minst dubbelt så höga som de "borde" vara. Skulle tro att de är dryg 1,8 m... Och de blommar inte med något överflöd, men gröna och fina har de varit hela tiden. Nu ser de i och för sig lite tuffsiga ut, men det är inte mitt fel utan Katias! (Höststormen som drog förbi här i veckan. Med tanke på hur det blåste, så är jag imponerad att de överhuvud taget står upp.)


Ha en bra helg allihop!
/Blenda

tisdag 13 september 2011

Fo: Vantar


Jag hade ett behov av att färdigställa något, så jag plockade fram ett par virkade och tovade vantar i Drops Lima som legat och väntat på inspiration! Jag kan inte påstå att jag hade så mycket inspiration, men jag lät inte det hindra mig! Fram med nålfiltningsnålarna bara, och kör igång, typ.

Jag har ingen känsla, eller ska jag säga blick för form!!! Jag anade att detta kunde bli pannkaka, men nu hade jag ju lust att nålfilta, så... Och jag är inte särskilt nöjd med resultatet, det blev mer "skratta åt" än "skratta med", men men. Jag tror de kommer att göra jobbet i alla fall. Och jag hade roligt en stund tillsammans med äldsta dottern som gjorde klart den andra åt mig när jag fick bryt...

fredag 9 september 2011

Åttan in action!


Och så här blev Pippitröja nr 8 med ett barn i! Jösses vad långa armar jag gjorde (jag var orolig att armarna skulle bli för korta, så jag gjorde extralånga muddar... Hade gått bra utan, inser jag nu!)

Idag är jag lite låg, och har därför svårt att värja mig när jag läser om Stefan Livs tragiska död. Kan inte sluta tänka på hans stackars familj...

torsdag 8 september 2011

I min handväska

Innehållet i min handväska - inte så farligt som jag trodde! Fast i ärlighetens namn, så saknas det lite, typ min smartphone och min bankdosa som jag av någon anledning alltid bär med mig...
Och nu undrar jag vad en handväskanalytiker skulle få ut av det här!

måndag 5 september 2011

Regn och varmt!

Regnet öser ner, och trots att jag verkligen ansträngde mig för att gå sakta, så håller jag på att flyta bort här på jobbet nu... Men det är väldigt fint ute nu!