söndag 27 november 2011

FO: Vantar



Funkar fint, alpackagarn överhuvudtaget tycker jag allt bättre och bättre om! Jag har bestämt mig för att de är klara så här, inget ytterligare tjafs, röda gosiga vantar som värmer. Just nu är de lite, lite stora, men om det visar sig vara ett problem så får jag väl tova dem lite (för hand då, så jag har lite kontroll över processen... Kan ju gå hur som helst annars).

Eftersom jag inte lyckades få det helt tight när jag gjorde ökningarna för tummen, och det blev lite för mycket mellanrum där, så fuskade jag med att fästa tråden runt där i slutet! Så nu syns det inte alls. (Man får inte vara dum, då kan man bli chef har alltid min mamma sagt...)

Jag tror att jag skulle vilja ha ett par sockar i alpackagarnet, i sådan här enkel, basic modell med slätstickning.

Mönster: Följde det inte direkt, men utgick ifrån detta dropsmönster för att se hur ökningarna kring tummen skulle göras. Min avantar är kanske 5 cm längre i skaftet också tror jag.
Garn: Drops Alpacka, ca 70 gram kanske, i dubbelt garn, i en härligt tomteröd färg!
Stickor: Strumstickor nr 4,5.
Storlek: M/L, aningens stora till mig som har normalstora händer och handleder.
Svårighetsgrad (för mig): 1 av 5. Märkligt det där, att jag tror att något är så HIMLA svårt att jag lite drar mig för att försöka. Jag tror att det ofta är därför jag sätter ett så förhållandevis lågt värde på svårighetsgraden, jag är så positivt överraskad över att jag fixade det...
Nöjdhetsgrad: 4 av 5. Jag tycker de blev jättefina, och hoppas att de blir välanvända i vinter. Jag gillar ju som ni kanske märkt när det är ganska rent och enkelt, jag vill ha det lugnt och fint och inte alltför mycket som händer och pockar på uppmärksamheten. Även om jag beundrar motsatsen, så är det inte det jag väljer att bära själv.

Annars så håller vi oss idag inomhus, stormen Berit (hette hon väl?) gör sitt bästa för att blåsa bort oss idag. Det blåser regn in under takpannorna... tur de ligger kvar hittills i alla fall, men det ska visst bli intensivare under eftermiddagen. Min yngsta kommer att sitta i en bil under ett par timmar på väg hem under det värsta, känns inget vidare faktiskt. Längtar tills hon är hemma i säkerhet igen!

tisdag 22 november 2011

På väg... Tror jag!

Det tycks bli flätor framtill. Man får se, man får se! Undrar hur många gånger jag ska sticka om den här koftan, förra blev nog närmare en handfull...

lördag 19 november 2011

Den här tiden

Nu är snart den där tiden på året här, ni vet, med förväntan och hets och mys och stress och pynt och blommor. Jag har redan tjuvstartat med vit amaryllis, bara en än så länge men det lär bli fler! Det är en av de vackraste blommorna jag kan tänka mig, men de ska vara vita möjligtvis med lime i mitten som på denna!


Jag har inte börjat med nästa större projekt ännu, men det ligger i pipeline om man säger så, och just nu är det ställtid och mental förberedelse som gäller. Eller mental förberedelse, lät ju vansinnigt pretentiöst och det är verkligen inte så det är, utan mer att jag inte riktigt har bestämt mig för hur det ska se ut. VAD har jag i alla fall bestämt, det blir en röd kofta eller tröja a la Koftans kofta, i Drops Lima. Jag funderar lite på att ha ett spetsparti fram på bröstet, typ Peasy eller Calvert. Men jag kan också tänkta mig flätor framtill, typ den här eller denna.

Sen tycker jag att Larch är himla fin, men den får jag nog ha tunnare garn till, men kolla så fint med kragen och fickorna... Jag kanske ska ha fickor på min röda Limakofta?

Under ställtiden gör jag ett enklare projekt, men ändå något nytt för mig. Jag gör tumvantar med kiltumme, det har jag aldrig testat innan. Tror det blir sådär, jag kan inte öka tillräckligt tight för att det inte ska bli små hål runt tummen. Men de kommer nog att funka ändå, och de blir supergosiga för jag stickar dem i dubbelt Drops Alpacka i en härligt tomteröd färg! Jag gör klart tummarna ikväll, och så får vi se om det blir någon form av dekoration på dem. (Troligtvis inte för jag är så dålig på det att jag bara tycker att jag förstör dem...)

torsdag 17 november 2011

Konferens!

Är på tvådagars konferens, där bland annat genusperspektiv står på schemat! Mycket intressant! Och som resestickning har jag med mig en South Bay Shawlette...

söndag 13 november 2011

Halsduk i "false fisherman's rib




Idag har jag fotat Ellas halsduk, passade på när vi var på julmarknad med min lillasyster och systerdotter!

Mönster: Mönster och mönster, mer av en instruktion i form av ett youtube-klipp!
Garn: Drops Alaska. Trevligt att sticka i, nu återstår det ju att se om hon klarar av att ha det mot halsen/ansiktet, hon är liksom jag lite kinkig med stickigt garn. Det gick åt 8,5 nystan tror jag.
Stickor: Rundsticka nr 8! (Jag stickar allt som går på rundsticka, för det är mycket behagligare att slippa långa pinnar som sticker ut...)
Storlek: Lagom! Hon ville ju ha den ganska lång, så den är väl typ 2,5 meter eller nåt. Eller, vette 17 förresten, jag har ap-dåligt ögonmått, så det där får man nog ta med en nypa salt...
Svårighetsgrad (för mig): 1 av 5. Lätt som en plätt, när jag väl funderat ut hur många maskor jag skulle ha!
Nöjdhetsgrad: 5 av 5. Jag tycker den blev jättefin, och för första gången EVER gillar verkligen Ella något jag gjort till henne. Den blev som vi båda tänkt, är väl där vi falerat tidigare, vi har haft olika bilder av hur slutresultatet ska se ut. Och så var den rätt rolig att sticka!
 
Och så avslutar jag med en bild på Lilla Bus, som ville rida, och definitivt inte på den lilla ponnyn, den stora skulle det vara!
 
 
Ha en bra vecka!  /Blenda

söndag 6 november 2011

Mycket nu...

...och därför går det sakta men ändå framåt med halsduken. Man får dock vara "kreativ" när man ska fota sina framsteg, om man inte hinner fota när det är dagsljus. Idag har det inte varit särskilt mycket dagsljus överhuvudtaget i och för sig.

Annars har vi bara roat oss och gjort roliga saker i helgen! I fredags var jag och yngsta dottern i Göteborg och shoppade hela dagen, och igår var hela familjen inkl farmor och extra-farfar, i Karlstad och kollade på hockey. Det var lyckat, Färjestad vann! :-D