söndag 25 december 2011

Julafton!

Tydligen hade vi varit tillräckligt snälla i år, Tomten kom på besök till oss! Som sig bör, var barnen (3 stycken i 3-4-årsåldern) storögda och väldigt avvaktande. Lilla Bus var kaxig när kusinen skulle få julklapp: "Du kan gå och hämta den, det är ok", fast hon själv inte tordes... :-)


Säkrast att sitta hos pappa när Tomten kommer...
 En liten prinsessa hade vi också!
Och så här ser Limakoftan ut just nu, ganska annorlunda mot senaste uppdateringen alltså! Borta är flätan, och istället för rund hals, planerar jag nu en sjalkrage, om det går och blir snyggt i annat garn! Eventuellt kommer jag att repa upp till armhålorna igen, för jag vill visserligen att den ska vara ganska "loose fit" men inte föööör vid. Får se, fortsättning följer!

(Alla bilder idag är tagna i dåligt ljus med mobilkamera, så kvaliteten är därefter...)

Önskar er alla en god fortsättning på julhelgerna!
/Blenda

lördag 17 december 2011

Limakoftan - försök 1.


Så här ser den ut idag, och jag kommer att köra på lite till innan jag bestämmer mig för om jag ska repa upp eller inte. Det som jag är lite tveksom till är att jag hade så bråttom att komma igång att jag inte riktigt tänkte igenom hur jag ville ha halsen och framkanten. Samt att jag inte har gjort några knapphål, så om jag inte gör en påstickad kant så måste jag ha typ öglor eller krokar till knäppning. Ärmarna ska bli hellånga, men jag vet inte riktigt hur jag ska avsluta dem. Har funderat på att kanske hitta garn i samma färg men i annan kvalitet, kanske tunnare, eller glansigt...

Det jag gillar är flätan, och att den inte är så stor i halsöppningen, färgen och garnet! (Det mesta alltså! :-D)

fredag 16 december 2011

Kanin? Nääääää...

Jag såg så snygga mössor med en supermjuk "pälstofs" och tänkte att en sån skulle jag vilja ha! Och nu har jag googlat på var man kan köpa päls, och fann vad jag sökte här.

Men inte 17 klarar jag av att köpa ett kaninskinn!!!, när familjen sedan 12 år tillbaka bestått av ett antal kaniner, varierande mellan 2 och 13 stycken...

Det gick bara inte, även fast jag hade bestämt mig innan. Så nu får jag väl försöka hitta fin fuskpäls istället. Jaja. Någon som har tips på det förresten?

För övrigt är jag väldigt irriterad över att jag inte kan sticka nu. Min lampa här vid stickplatsen har pajjat och jag har ingen ny glödlampa (eller vad det nu är, jag har ännu inte lärt mig skillnaden på alla nya lamptyper). Och min pågående stickning nu, den röda Limakoftan, är inte särskilt komplicerad men jag måste ändå se vart jag ska göra ökningar och när det är dags att vrida flätan osv. Fasiken också att jag inte har startat upp min planerade tub-stickning! Då hade det inte gjort något, då hade det räckt med stearinljus... Det var väl dagens I-landsproblem det.

Apropå Limakoftan så är den väldigt experimentell för tillfället. Det känns lite som att kasta upp 7 st tennisbollar i luften, och jag har ingen aning om vart de kommer att landa. Ganska osäkert med andra ord, jag skulle tro att risken/chansen att jag repar upp hela koftan är ca 50/50. Men det känns rätt ok ändå. Tror att "problemet" är att jag inte har varit tillräckligt konsekvent mot min målbild, så jag har slirat iväg lite längs vägen (men det är ju så roligt! Det är en Koftans Kofta jag gör för övrigt, ifall jag inte kommit ihåg att nämna det).

Har ni förresten sett Ylvas fantastiska krage? Om inte, kolla in här då!

Ha en bra helg!
/Blenda

torsdag 15 december 2011

Världens bästa 16-åring!


Idag fyller världens bästa Ella 16 år!
Hon har varit betydligt gladare än på bilden, tack och lov. Men jag tycker hon var rasande söt även som liten och tok-arg... Nu väntar vi på att hon ska komma hem från träningen så vi kan äta tårta!