söndag 29 januari 2012

Hjäp, idéer?

Vad ska jag göra med en härva cerise alpacka bouclé? Limakoftan jobbar jag vidare med, sakta men säkert, men hjärnan har redan börjat fundera över nästa projekt (eller kanske ett parallellt?)... Jag var på väg till garnaffären häromdagen, när jag insåg att jag funderade på vart jag skulle göra av garnet jag planerade att köpa - jag är lite orolig för att mannen i mitt liv ska börja ställa frågor om vad jag ska ha allt garn till, det börjar nämligen svämma över hemma... För sanningen att säga, att planera och drömma och köpa garnet är ju i alla fall minst halva nöjet, men livet runt ikring tar också sin tid så jag hinner sällan sticka upp alla de där planerna jag har. Vilket innebär att jag har massor med garn i lådorna, med halvt eller helt bortglömda planer.

Så, det är väl dags att börja ta tag i lagret! Och varför jag har köpt en härva cerise alpacka bouclé kan man ju undra (det gör jag), och vad 17 ska jag göra med den???

Och så måste jag bara visa vad duktig jag var när jag stickade provficka! Alltså, det duktiga var att jag faktiskt gjorde en provficka, för att testa om det funkade som jag tänkte.... Nu blev det ju tyvärr inte en sån ficka på Limakoftan, men fickan fungerade! Och jag kan ju använda den på ett annat projekt längre fram!

fredag 27 januari 2012

Utsikt från en bro

Är det vintertid, då ska det baske mig vara vinterväder och vinterljus också!

Har ni märkt att det har vänt, det är alleredan märkbart ljusare!

Nu ska jag jobba färdigt de sista arbetstimmarna för denna vecka, och sedan blir det fredagsmys med familjen. Tror jag hörde något om räkor och vin ikväll?

söndag 22 januari 2012

Progress - tror jag

Jag kämpar på med Limakoftan, just nu går det väldigt sakta dock. Cotton Viscose är långsamt att sticka i, eller i alla fall i kombination med ganska vassa stickor. Men jag gillar hur de olika garnsorterna kontrasterar mot varandra i alla fall. Sen om det blir bra är en annan fråga, jag har för kort "slang" på mina KnitPro för att kunna sträcka ut det ordentligt för att prova! Och häromdagen kom jag på under morgonpromenaden till jobbet, att kanske finns det "regler" eller smarta tips för hur man stickar sjalkrage, men i så fall så har jag inte någon koll på det. Det får helt enkelt bli som det blir...

Annars rullar livet på ungefär som vanligt vid den här tiden, fast utan vinter då. Just nu har vi ett par cm snö, men det är plusgrader och marken är ju varm, så det slaskar väl bort under dagen kan tänka. Dagen är fortfarande öppen och oplanerad (trots att halva nästan har gått ser jag nu), jag ska väl dammsuga lite och sticka lite. Den började väldigt bra, att få vakna av mig själv, ligga kvar och slumra och sedan efter en stund ligga och läsa lite. Det är myyyyyyssss det!

Ha det gott/Blenda

lördag 14 januari 2012

Krispigt!


Köpte garn igår, Drops Eskimo i krispiga "juvelfärger". Tänker göra fler pannband i det, så det finns hemma - om jag har tur så tar barnen på sig dem när det är minusgrader!!! Och så köpte jag även lite mer Drops Cotton Viscose som jag ska ha till Limakoftans sjalkrage och lite så där.

Med Limakoftan har jag nu kommit lite längre, är väl fortfarande på version 2.3 tror jag och det känns som om den inte kommer att repas upp runt kroppen mer nu. (Och visst är det charmigt med ego-bilder tagna i badrumsspegeln - NOT! Men vad gör man inte.) Jag har fått justera mitt tänk avseende fickorna lite, hade tänkt ha infällda fickor och gjorde till och med en "prov-ficka" för att kolla att konstruktionen funkade, och det gjorde den. Men sen när jag stickade dom på själva koftan så skulle jag ju även ha Cotton Viscose i ovankant på fickorna - och då sket det sig! Och jag orkade inte klura mer på hur jag skulle lösa det, så jag bestämde mig hastigt och lustigt för att göra utanpåliggande fickor istället. Jag SKA ha Cotton Vicose i ovankant!

Det kan nog bli bra det här! Hoppas jag!

tisdag 10 januari 2012

Fint - i fem minuter...

Igår kväll fick vi säsongens första snö! Det var som att vakna till ett sagolandskap i morse, med 6 minusgrader och lätt och fluffig snö. Morgonpromenaden till jobbet var härlig, och tog tid eftersom jag plockade upp kameran och fotade var 5:e meter... Jättevackert.

Och nu håller det på att regna bort, och det är 5 plusgrader och jag är sur.

lördag 7 januari 2012

Wohoooo!!!

Och nu blir'e baske mig reklam!

Jag och maken köpte oss ett Xbox Kinect i julklapp, och jösses vad roligt! Vi spelar oss svettiga och har jättekul! Rekommenderas!

tisdag 3 januari 2012

Limakoftan 2.3


Jag har repat upp igen, för fjärde gången hittills tror jag! Planen är dock fortfarande sjalkrage och fickor. Försök 2.1 repades upp för det blev alldeles för vida armar och alldeles för mycket ökningar ner under armarna, koftan blev liksom trekantig. Försök 2.2 repades upp för att det blev heltokigt under armarna, vet inte riktigt vad som hände! Jag har inte repat upp hela vägen nu, jag har sparat ca en decimeter från nacken så att säga. Jag hoppas jag inte kommer att repa upp mer, vet inte riktigt hur mycket sånt här garnet klarar av - men än så länge ser det ok ut!

Andra saker man kan göra en ledig vecka:
- Köpa ny bil. Check!
- Softa sjukt mycket i soffan med stickning tex. Check!

Får se vad det mer kan bli resten av veckan. Jag planerar mest att softa med stickning!

söndag 1 januari 2012

Gott nytt år, 2012!

Ohoj, då var det nytt år igen, var tar tiden vägen! Här hos mig blir det ingen sammanfattning av året, för det känns som om mitt år har ännu ett par månader kvar innan det är klart... Jag bjuder istället på bilder från nyårsafton, när alla andra smällde av fyrverkerier för glatta livet, så släppte vi iväg ljuslyktor! Jättevackert var det, och alldeles som magi när de svävade iväg...





God fortsättning alla! /Blenda