lördag 24 mars 2012

Å så lite grått.

Jag har ju redan sagt att jag gillar grått.


Så eftersom jag nu kände, efter att ha stått emot i över en vecka, att jo, jag behöver VISST ha en stickning till på gång, utöver min Koftans Kofta i pippiversion, så startade jag denna.

Det är en Spadersjal till, denna gång i Drops Alpacka. Det är min tredje Spadersjal, och jag tror man kan säga att om jag gillar ett mönster så blir det flera av samma. Men jag känner verligen att det måste bli tredje gången gillt nu.

Första versionen stickades i en underbar varmröd färg i Drops Merino Extra Fine. Mitt allra första spetsförsök, som helt föll på att jag inte fattade det här med avmaskningen. Hade för lite garn, så avmaskningen blev för stram = sjalen blev inte trekantig, den blev liksom "sälformad", med en stum kant i slutet. Trots det har jag använt den här sjalen JÄTTEMYCKET, den har fungerat som typ en tubhalsduk.

Andra versionen blev bra rent tekniskt sett, men jag gillar ju inte garnets strävhet eller färgen.

Nu blir det alltså ett tredje försök, där jag tänkte att jag skulle bli nöjd med allt!

onsdag 21 mars 2012

Oj, vad det där kändes bra!


Var inte oroliga kära bloggvänner, det är fortfarande Blenda här, jag bara kände att jag behövde ha en annan bild för min blogg!

Det kommer att bli en annan så småningom, men denna får duga så länge.

onsdag 14 mars 2012

Jorrå, såatte...

Ibland tror man att man är så himla rutinerad och van, att man tycker att man inte behöver kolla på mönstret. Och så går det som det går, och så glömmer man bort att lägga upp maskor för framstycket på sin kofta.

Och när jag skriver "man", så menar jag "jag".

Ikväll ska jag repa upp och börja om alltså. Men jag är nöjd med färgerna i alla fall!

måndag 12 mars 2012

Turkos, mörkblått och senapsgult


Nästa projekt blir visst ännu en Koftans Kofta till mig, denna gång i Drops Karisma. Har jag aldrig stickat i förut, så det är en ny bekantskap.

söndag 11 mars 2012

Fo; Spadersjal

Ett lite oväntat FO kommer här; min resestickning, eller min "då och då"-stickning, en "mellan två stickningar"-stickning så att säga! Jag fick leta långt bak i bloggen för att se när jag faktiskt började på den, och det var i oktober 2009.

 

MönsterSpadersjal, finns på www.Sticka.org
Garn: Kunstgarn, från Hjertegarn, brungrålilamelerat. Det är tydligen ett blandgarn, ull-akryl. Gillar det inte något vidare, det är strävt, och dessutom hade jag idag definitivt inte köpt ett sånt här "självrandande" garn, och jag hade inte valt det till att sticka ett spetsmönster. Jag tycker inte att varken garnet eller spetsmönstret kommer till sin rätt när man stickar sjalar i sånt här garn. Jag stickade upp hela Kunstgarnnystanet, och fick fylla på med brun Drops Alpacka från restgarnslagret, men sen tog det också slut och då fanns det bara vit Alpacka kvar.
Stickor: Rundsticka nr 4.
Storlek: Ca 2 m bred, och 85 cm lång.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Mönstret kräver lite mer fokus än en vanlig TV-stickning, och jag har inte lärt mig mönsterrapporterna utantill. Men det är ett diagram som är lätt att följa och att hitta sig själv i även om man inte stickat på länge. Det allra svåraste var faktiskt att blocka den snyggt, och framför allt jämt!
Nöjdhetsgrad: Tja, 3 av 5. Men det beror mest på själva mönstret, garnet och färgen får max 1... Jag är tveksam till om detta är något jag kommer att använda.

lördag 3 mars 2012

FO; Rosa South Bay Shawlette

FO nr 3 för i år är alltså ännu en South Bay Shawlette! För info om den, se inlägget på den förra, det enda som skiljer är färgen!



Ser ni ljuset, ser ni ljuset! Det är våååååårrr!

Ska ju visserligen eventuellt snöa i nästa vecka, men det skiter jag i för det kommer inte att kunna ligga kvar någon längre tid ändå, vintern har redan förlorat greppet!

Enda problemet nu, är att jag inte vet vad jag ska göra härnäst.