söndag 29 april 2012

På västfronten intet nytt - eller nåt.


Sista veckan har jag mest stickat på min Spadersjal, och den blir nog mysig tror jag! Är på tredje nystanet, av 7 stycken som det visade sig. Detta trodde jag skulle bli en sån där "brevid-stickning", alltså inte huvudnumret utan något man plockar upp ibland när man vill göra något annat en stund, och som egentligen kan ta hur lång tid som helst att få klart därför. Men så känns det inte just nu.


Med den blåa karismakoftan stannade det totalt upp, efter att jag stickade nästan en hel arm och sen provade och insåg att armen blev för tajt. Har repat upp armen igen, men har ingen sprudlande lust att göra om den just precis nu. Jag väntar lite med den känner jag.


Igår konfirmerade min guddotter sig, och det var roligt att få vara med på det! Insåg också när jag satt där i kyrkan, att trots att jag är hedning, så gillar jag själva kyrkorummet. Det är oftast vackra lokaler, i alla fall i de äldre kyrkorna, och miljön inbjuder till en stunds eftertanke. En annan, kanske inte så rolig insikt jag fick, var att det var attans vad jag svär! I var och varannan mening lyckades jag helt naturligt lägga in ett "fan" eller "helsike" eller "skit också". Får försöka ta kontrollen över det där - för det är det som retar mig med det. Att jag inte var medveten om att jag säger det så ofta! Annars tycker jag allt som oftast att situationen kan kräva ett kraftuttryck, men kanske inte när man tappar programbladet i golvet...


Så här såg himlen ut igår kväll. Fast ännu mer fantastisk. Färgerna som man upplever dem i verkligheten, blir sällan lika bra på bild.


Idag har vi köpt oss ett sånt här träd, det är ett japanskt hängkörsbär! Vårt har typ 5 grenar och ser inte alls så här ståtligt ut, men om några år så! När vi gifte oss på valborg för många år sen, fick vi ett prydnaskörsbär i present av vänner, och när vi flyttade tog vi med oss det. Men det klarade inte flytten utan blev sjukt och jättefult. Sedan vi köpte huset vi bor i nu har vi varje år saknat vårt fina körsbärsträd, och nu har vi äntligen gjort något åt det! Min allra bästa trädgårdsmästare har redan planterat det så att man ser det från köksfönstret, kommer att bli jättefint!

onsdag 18 april 2012

Dagen boktips

Den är så himla bra, att jag inte kan lägga ifrån mig den! Och på köpet förstår jag lite bättre hur det kan komma sig att en fjant som Mitt Romney kan bli presidentkandidat...

Det är Kathryn Stockett som skrivit den, syns inte riktigt på bilden väl.

tisdag 17 april 2012

Som att sticka i kattpäls!

Att sticka i kattpäls - det låter ju egentligen helt barbariskt! Men jag tror att ni stickerskor förstår vad jag menar!

Jag stickar min sjal i alpacka, och jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker att detta gråa är mycket mjukare än det mörkblåa jag stickade min Stockholm-sjal i? Det är ju samma märke, så det borde ju inte vara någon skillnad? Hm, skumt.

I alla fall, jag har det rätt skönt just nu, sitter i soffan med mysstickning och SOLEN lyser på mig! För några timmar sen vräkte snö och hagel ner (har i och för sig smält bort nu).

fredag 13 april 2012

Karismakoftan

Det artar sig, tror jag! Får väl göra armar också kan tänka, annars är det ju ingen kofta... Funderar på att kanske sticka några förkortade varv över nacken - eller kanske inte. Har aldrig gjort förkortade varv innan och får väl göra ett särskilt projekt för det kanske.

Idag har solen lyst på oss!!! Äntligen, har varit skittråkigt väder hela veckan! Vi har också varit på Bomässa och fått många funderingar om vad som är nästa projekt i huset, det är så många saker vi vill göra att det är svårt att prioritera. Men det är ju ett I-landsproblem får man väl säga.

Ha en bra helg! /Blenda

tisdag 10 april 2012

Ledighet och utflykt


Maken var rastlös, så vi fick åka på en utflykt idag, trots supertråkigt väder. Eller med tanke på det mål vi hade, så var väl vädret egentligen perfekt, vi åkte till Göteborg och gick på museum. Det var längesen vi var på museum. Tror jag. (Eller?) Och då såg vi bland annat grabben här ovan.





För övrigt längtar jag till sommaren. Jag ska fundera på det innan jag lovar något, men jag tror att jag nästan är beredd att svälja, få in en fluga i munnen när jag cyklar hem från jobbet på måndag, bara det blir lite somrigare nu... (Och yes, jag ska inte jobba förrän på  måndag - så fantastiskt skönt, jag sover och stickar massor och bara försöker att ladda upp mig igen.)

Och har ni tänkt på vad roliga såna här fotoappar är, typ Instagram (AnetteBM70) och Littlephoto! Jag har mycket roligt med dem!

onsdag 4 april 2012


Jag stickar vidare. Lite här och lite där. Softar i soffan, njuter av tanken på denna oändliga eon av ledig tid som ligger framför mig - 110 dagar, ehhh, nej, 11 dagar var det visst!

Har i stort sett klarat av en hejdundrande förkylning.(Med STOR hjälp av Rinexin - Darn, vilken dundergrej det är! Bra skit, verkligen!) Idag har maken och en av döttrarna fått förkylningen. Attans för dem.

Älskar ljuset som nu verkligen återkommit. Dock något besviken över att det utlovas snöstorm i påsk.

Ha´t gôtt, där ute! /Blenda