torsdag 31 maj 2012

Virkat grönt


Nästa projekt på gång! Mönstret är för ett bomullsgarn, men eftersom jag inte gillar att sticka/virka i bomullsgarn, så blir det Drops Baby Merino istället! DET är mysigt, däremot. (Lite ironiskt är det att jag nyss köpt typ en kasse med bomullsgarn... Hmhmm.)

För övrigt får jag tacka så hjärtligt för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, jag är alldeles överväldigad!

torsdag 24 maj 2012

FO: Min gråa Spadersjal








Mönster: Spadersjal, finns på www.Sticka.org.
Garn: Drops Alpacka, ljusgrå. 6 nystan + ca 3 meter från ett 7:e nystan.
Stickor: Rundsticka nr 4.
Storlek: Ca 2,5 m bred, och 1,2 m lång.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Mönstret kräver lite mer fokus än en vanlig TV-stickning. Det allra svåraste var att blocka den snyggt, och framför allt jämt! Jag fick göra det i två steg, jag blockade mittendelen först på en 1,2-säng, och sedan ändarna dagen efter.
Nöjdhetsgrad: 5 av 5. Den blev lagom skir men ändå inte för mycket, och jag tror att jag kommer att använda den.

Och det är min äldsta dotter som poserar med sjalen! Älskade gullunge!

söndag 20 maj 2012

Ja men, alltså... Detta med blockning.



Jag har maskat av min Spadersjal nu, och OJ DÅ. Vad stor den blir! Och OJ DÅ, hur i helskotta blockar man något så här stort???

Alltså, hur GÖR ni, på riktigt? Jag har sett typ vajrar att trä på sticketyget på, var hittar man såna? Och en annan sak jag undrar över är, när jag ändå har frågelåda så här, är, hur gör ni när ni byter nystan när ni stickar spets? Det går inte att göra som jag brukar när jag inte stickar spets, dvs viker garnändarna om varandra och sen sticka på. Den här gången har jag helt enkelt knutit ihop garnet, och sen så tog jag en synål och "sydde in" den liksom. Men det känns som om jag har enorm utvecklingspotential när det gäller de här områdena...

torsdag 17 maj 2012


Ogräs är fint!


På Spadersjalen har jag bara 20 varv kvar ca. Längtar efter att få maska av den, så man ser hur den blir! Har stickat den på en ganska kort rundsticka, så den ser mest ut som ett grått bylte bara. Tror den blir ganska stor i alla fall!

Jag har ont i halsen och huvudet idag! Har jag varken tid eller lust med! :-( Trodde förkylningstiderna var över för den här säsongen.



tisdag 15 maj 2012

Åhoj, jag är i ett köpflow tror jag!

Jag har ätit mycket apelsiner på sistone, och jag leker mycket med Instagram nu för tiden!


Upptäckte just, att jag under de senaste tre veckorna handlat garn 3 gånger! Utan något specifikt projekt, bara lite lösa föräldrar.... Öh, lösa föräldrar, vad 17  hände där??? Jag menade förstås lösa funderingar. Förutom mitt aplackagarn och Lacegarn i föregåend bloggpost, har jag även köpt "DropsLovesYou" eller vad det nu hette, på garnstudio.com, den här gången var det bomullsgarn i svart och cerise för 7 kr/50 g... Och idag då, så klickade jag hem ett halvkilo Drops BabyMerino - fast nu kommer jag inte ihåg om jag valde knallgrönt eller orange, så det blir ju spännande när det kommer!

Och man skulle ju kunna tro att jag är sponsrad av Garnstudio, men så väl är det inte. Vet inte riktigt varför det blivit så här. Kanske för att jag vet vad jag får? Vanans makt?

Och här nedan ser ni något så ovanligt som ett självporträtt på mig. Jag tycker inte om att bli fotad, och jag tycker aldrig att jag ser ut på bild som jag själv tycker att jag ser ut... (Begripligt? Eller bara förvirrande?) Men bilden här nedan gillar jag, eller gillar och gillar, men jag känner igen mig på den! Lite sned och vind, och ser ni att jag ser lite arg ut nästan? That's my girl!, om man säger så!


För övrigt så hatar jag tyngdkraften ibland.

tisdag 8 maj 2012

Hamstrar...

Om man söker på "hamstra", så får man bland annat upp "samla förråd, lägga upp förråd, lagra, hopa, spara, bunkra". Och det är väl i princip vad detta är, igår fyndade jag lite reagarner, som jag inte har några direkta planer för. Jag är väldigt nöjd med färgerna! Och tycker dessutom att de passade bra ihop, kanske ska jag göra något flerfärgat måntro.

Visst är det märkligt vad glad och nöjd man kan bli av att ha fyndat garn!

lördag 5 maj 2012

Himlen



Jag gillar att titta på himlen! Tydligen gör jag det ofta, och ofta kommenterar jag himlen till dem som är med mig. Det visste jag inte, det har påtalats för mig.  Och idag var den härlig, molnen var intressanta!

Nu ska jag sticka vidare på Spadersjalen och kolla på hockey!