måndag 30 juli 2012

Semester!


Idag har jag haft min första semesterdag, och det känns rätt så bra faktiskt! I fredags däremot, var jag nästan gråtfärdig när jag väl gick ifrån jobbet, trots att det var relativt lugnt sista veckan så var jag helt slut som artist. I helgen har jag sovit minst 10 timmar per natt... Nu har jag och maken en vecka semester ihop, sen börjar han jobba igen (blev så här eftersom han började på nytt jobb i juni, det var inte precis så vi planerat det!) Men sånt är det ibland, bara att gilla läget!

Jag var lite överhettad i min stick-hjärna också, så jag har inte orkat ta tag i något riktigt projekt. Men man måste ju ha något i händerna. Jag började på ett par muddar i restgarn (alpacka), men det räckte bara till en och en halv. Och jag vet inte vad det är för färg eller färgbad, så jag har beställt några olika nystan så får jag se.

Jag nystade mina linhärvor efter många om och men. Jag gillar inte härvor! När jag har köpt garn, vilket jag oftast gör till ett specifikt projekt, så vill jag sätta igång direkt! Inte hålla på och nysta och greja! Började i alla fall på en tröja enligt Koftans Kofta, men kände att jag inte riktigt hade ork och lust att fundera så mycket som det behövdes för att göra den med det garnet. Så jag repade upp, och letade istället upp ett Drops-mönster med ungefärlig samma stickfasthet och så kör jag på måtten lite lagom slött så där. Så får vi se hur det blir! Orkar som sagt inte tänka för mycket just nu. Och det är ok, för jag har ju semester!!!

fredag 20 juli 2012

FO: Virkad tröja i marinblått


Jaha, så var nr 2 färdig! (Jag märker att när jag gör något jag gillar/tycker är roligt eller fint, så blir det ofta fler än en...) Den är i stort sett likadan som den här, fast att jag nog faktiskt har lyckats typ en miljard gånger bättre (nåja) med att montera i ärmarna. Skulle nog vilja säga att rent hantverksmässigt, så blev den här betydligt bättre - övning ger färdighet heter det ju! Och någon dag i en snar framtid, så ska jag ta bilder på dottern i den! EDIT! Nu har jag tagit actionbilder av tröjan på dottern! Dem kan du se HÄR!

Mönster: "Blues" från Drops (136-23).
Garn: Drops Baby Merino, marinblå (färg 13, bad 60229).  Knappt 7 nystan. I orginalmönstret ska det vara Drops Safran och Drops Cotton Viscose, men jag gillar ju inte bomullsgarn nåt vidare.
Stickor: Virknål nr 3,5.
Storlek: S.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Lat = Jag virkade hela kroppen runt-runt. 
Nöjdhetsgrad: 5 av 5.

Å nu är ju den stora frågan - vilket av alla projekt som jag har i huvudet, ska jag nu ta tag i. Jag vann ju möntret till a-MAZE-ing Shawl, så den vill jag göra, sen har jag ett nytt syskonbarn på väg som jag ska göra bebisfilt till. (Har funderat på om man skulle kunna göra bebisfilten utifrån a-MAZE-ing? Beror väl på vilken vinkel det är på "tippen", måste ju inte vara prick 90 grader, men nära i alla fall. Hm.) Och så har jag ett halvkilo lingarn som jag tänkte göra en tröja till mig själv i - men jag vill göra den med typ båtringning, problemet är att jag nog inte passar i det tror jag. Jag kanske måste kompromissa med mig själv där. Decisions, decisions...

onsdag 18 juli 2012

Bloggtorka, handarbetstorka, energitorka...

Jag vill blogga, men har inget särskilt att blogga om. Är i sluttampen på den andra virkade tröjan, och det är liksom inget att visa upp än. Har så himla många projekt, stickningar alltså, i pipeline, att jag nästan blir blockerad. Jobbar övertid så att jag ska kunna ta semester om en dryg vecka...

Oh, Lord. Detta var visst en uppräkning i dagens I-landsproblem. Det är bäst att jag gör klart den sista armen istället.

måndag 9 juli 2012

I väntan på regnet


Åt ena hållet regnbågen, åt andra hållet drar de mörka molnen fram mot solen, och de första dropparna nästan fräser när de träffar den varma verandan... Jag sitter kvar på kanten, viftar lite med tårna som precis kommit ur gummistövlarna efter gräsklippningen.