söndag 31 mars 2013

FO: Olle.

Jaha, då var denna klar då.
 
 
Mönster: Ett Dropsmönster, detta.
Storlek: Stickade storlek XL, men den är för stor...
Garn: Drops Lima, i två olika grå nyanser, samt naturvitt och svart.
Stickor: Knitpro nr 4,5 och 3, till halsringningen.
Svårighetsgrad: 3 av 5.  Alltså, inte så värst svårt egentligen, men jag behöver VERKLIGEN  öva på detta att sticka med flera färger. Jag är väldigt dålig på att hålla tråden så det blir jämt och fint, och så undrar jag var man gör av tråden på baksidan som inte stickas med just??? Jag har testat lite olika på denna tröja; sno garnet runt varandra på olika sätt, att inte göra något alls med det, att liksom "sticka runt" tråden som inte stickas med, osv. Men det enda jag tycker man får lite flyt med när man stickar, är att "sticka runt" tråden, men då tycker jag att den avvikande färgen lyser igenom när den ligger bakom. Hur gör man egentligen? Sen lyckades jag med att förskjuta mönstret vid något tillfälle, så att de första små svarta plupparna sitter mitt i den första vita "diamanten", men där ska den ju inte vara enligt mönstret. Nu spelade ju inte detta någon större roll i just detta mönster, och det var väl därför som jag inte upptäckte det förrän jag nästan var klar med mönsterstickningen. Det svåraste med denna tröja, var att man skulle göra den högre i nacken (den stickas nerifrån och upp, med raglanminskningar). Jag missade det helt och hållet, så min tröja är inte högre bak.
Nöjdhetsgrad: Detta är en 1:a av 5 möjliga. Notera att det inte finns några närbilder... Det är som sagt ganska ojämt stickat i mönsterpartiet, och jag har stickat den för stor (för lång, för bred och för stor i armhålorna så att säga, skulle ha gjort en L istället). Och så tycker jag att det är jättefult med de enfärgade partierna i raglanminskningarna. Dem hade jag inte noterat innan jag började sticka - nästa gång jag stickar en sån här tröja, ska det bli som en islandströja utan de där fula raglanremsorna!

   
I torsdags var jag och tjejerna i Göteborg och shoppade, och jag köpte mig en ny vårjacka (två storlekar mindre än förra årets! :-D)! Och när vi fotade förut, så upptäckte vi en tapper liten krokus i gräsmattan! Jag har hört att det finns risk för snö - men det skiter jag i, det lär inte bli långvarigt i vilket fall!


söndag 24 mars 2013

Progress


Jomen, det händer saker här, men det är inget som är så där färdigt liksom. Två par vantar är väl i stort sett klara, kanske att jag ska sy på "namnlappar" på bara. Eftersom jag ändå ska ge bort dem, menar jag.

Med min Lima-Olle, så går det sakta men säkert framåt, men jag har upptäckt att jag gjort fel i mönsterstickningen. Tror dock inte att jag kommer att låtsas om det - för det är så himla mycket konstigheter och saker som jag inte är stolt över vad gäller den, att jag nog bara tänker göra klart och lägga det bakom mig. Jag kan ju ha den när jag städar i trädgården och så där, den kommer ju att värma mig i alla fall även om den inte är något jag vill visa upp menar jag!

Solen skiner och det känns alldeles skönt i kroppen, även om det är isvindar ute. Men det hör ju till så här års, så det får man väl ta! Idag blir det ett extra yogapass, som jag hoppas ska ta bort den begynnande huvudvärken jag har...

torsdag 14 mars 2013

FO: One simple shawl

En enkel sjal färdig! Fotograferingen gick till som så, att jag vrålade till dottern att "Fort, ut och fota sjalen, innan ljuset försvinner!", och så sprang vi ut och så fotade vi hysteriskt i 2,5 minut, och så sprang vi in igen, för det var askallt. Funkade det med...






Mönster: Lägg upp 3 maskor, öka en maska på första maskan på varje varv, sticka rätstickning tills lagom stor!
Storlek: 230 x 70 cm cirka, ingen blockning på denna.
Garn: Drops Kid Silk, i lila, en ny bekantskap för mig. Det var trevligt att sticka med, och det är väldigt fin lyster i garnet, det är väl silket som gör det antar jag. Jag stickade med dubbelt garn, och det gick åt 100 gram, dvs 4 nystan.
Stickor: Rundsticka förstås, i storlek 8.
Svårighetsgrad: 1 av 5. Superlätt (som det mesta jag gör nuförtiden).
Nöjdhetsgrad: Det är väl en 3:a av 5 möjliga tror jag; gosig, varm, lagom storlek, fin färg, fin lyster. Det behöver inte vara avancerat för att vara lyckat, tycker jag! Först var jag lite orolig att den skulle bli för V-formad, men det blev riktigt bra när jag avmaskade. Jag testade en elastisk avmaskning, och det blev himla bra, det ska jag använda fler gånger.

söndag 10 mars 2013

Vår yngsta!


Detta är vår yngsta familjemedlem, min systerdotter Saga som igår döptes! Hon var jätteduktig, glad och nyfiken hela tiden. Det var också hemskt trevligt att träffa delar av släkten, som vi inte träffar så ofta annars! Alltså, det var trevligt att träffa ALLIHOP, men en del av dem blir det mer sällan av!

Jag håller på med mina vantar för tovning, gör några emellan andra projekt, och lägger dem i hög för att tova på en och samma gång! Det blir några stickade också, har ju tidigare bara virkat för tovning, så det ska bli spännande att se hur stickat beter sig.


Har gjort en sjal i Kid Silk också, den kanske jag hinner fota under dagen! Sen planerar jag att sticka på min Lima-Olle också, så snart jag har gjort en del ärenden under dagen. Bland annat ska jag hämta min nya mobil, ska bli spännande! (Ja, jag är en pryl-nörd, inom vissa gränser, men jag tycker att det är roligt med ny teknik!)

Jag njuter för fulla segel av ljuset som flödar nu, TROTS att det obarmhärtigt visar allt damm överallt i hela huset... Efter en rätt pissig period på jobbet, som väl inte riktigt är över än, så har jag ändå börjat landa i mig själv och börjar nog känna att jag står stadigt på fötterna igen. Och det är en skön känsla!