onsdag 30 oktober 2013

FO: Vintervita vantar!

Ett par vantar är klara, det är mitt vanliga mittemellan-projekt. Det skulle blivit en mycket större snöstjärna egentligen, men den blev FÖR stor, den fick inte plats. Då jag fick freestyla fram denna variant istället.
Jag är ganska nöjd.

lördag 26 oktober 2013

Jag vet inte...

Nja, jag vet inte, detta projekt tror jag inte riktigt på. Det känns som om den blir för stor, och för bylsig. Vad är det då?


Jo, det är något enligt den här principen, eller den här om man så vill. Typ en mössa/cowl-grej. Jag kör på ett tag till tror jag, ska testa om det går att göra vrid/vränga-grejjen med den, och se hur bylsigt det blir egentligen. Och jösses, vad färgen är fel på bilden! Den är mer cerise-röd-rosa, inte neonfärgad...

Men se här då! Mina fina nya stickor har kommit! Jag har inte testat dem än, så jag kan inte uttala mig om dem, men de känns fina och luktar gott!

Jag har bestämt mig nu, jag hade en inre diskussion med med mig själv tidigare idag. I alla fall, jag landade i att jag från och med nu bara får sticka sådant som jag tycker är roligt! Och det kanske låter konstigt, men jag har gått och stressat baske mig, över att om jag stickar en grej till något av mina syskonbarn, så måste jag sticka något till alla de andra också. Vilket jag ju egentligen vill, men det är ju det där med tiden, jag jobbar ju trots allt heltid... det hinns inte, och då det blir en sån himla oöverstiglig tröskel, att det förlorar hela lustgrejjen. Så, därför ska jag inte göra annat än sånt som är roligt från och med nu! (Alltså, detta är ingen ny diskussion jag har med mig själv, men jag måste tydligen påminna mig med jämna mellanrum.)

Ikväll blir det ostbricka, sticka lite på den rosa-grå, låt oss kalla den för mössa, ok?, och så tror jag att jag ska virka snöstjärnor! Har ett par vantar som ska dekoreras, och jag tycker att snöstjärnor och vantar är en sån himla fin kombination!

söndag 20 oktober 2013

FO: Lilla Gröna Sjalen

Och så var denna klar, fortare än jag hade trott - eftersom jag av misstag valde diagrammet för den lilla varianten när jag stickade framför en spännande film... Tja, så kan det gå! 

 Jag gillar verkligen det sirliga fyrkantsmönstret (eller, romber är det väl egentligen?) i den här sjalen!


Blockad.
Oblockad och ofästade trådar!

Och så här ser den ut "in action"!

Mönster: Girl's Best Friend, igen...
Storlek: Jag råkade alltså välja diagrammet för den lilla varianten och upptäckte inte det förrän jag nästan stickat klart den delen av sjalen, och då vägrade jag att repa upp och göra om. När jag maskat av så kändes den pytteliten, men eftersom jag har ett gäng syskonbarn runt 5 år gamla, så tänkte jag att då får väl någon av dem den då. Men den blev betydligt bättre blockad, nu mäter den 1,55 m x 0,55 m. Funkar att ha som "prydnadssjal" - men egentligen vill jag ju ha dem stora och nästan lite bylsiga och gosiga!
Garn: Gjestal Baby Ull, i färg nr 866, grön. Det gick åt mindre än 1,5 nystan! Det här garnet är lite roligt, för det känns ganska hårt och nästan lite tråkigt när man stickar med det, men så fort man har tvättat ur det så blir det hur gosigt som helst. Jag valde detta för att det är ganska tunt och för att det inte luddar.
Stickor: Fullständigt vidriga Knitpro Acryl, nr 5. (De var så hemska att sticka med, att jag beställde ett nytt set med trästickor - men de har fortfarande inte kommit...)
Svårighetsgrad: 1 av 5. Lätt som en plätt, bara räta, aviga, sticka ihop och omtag.
Nöjdhetsgrad: 4 av 5 totalt. Jag gillar mönstret, och garnet och färgen. Jag hade ju velat ha den större förstås. Jag tror att jag ska göra en till snart, i rätt storlek och i svart kanske. Har svart merino som legat länge och väntat på rätt projekt!


lördag 12 oktober 2013

Grönt blir det nu!


Jag behöver en grön sjal nu! Så det blir en Girl's Best Friend igen, tyckte att den var så rolig att sticka sist, och som tur är, den är lika rolig denna gång! Ser nu på bilden, att jag slutade sticka mitt i varvet igår kväll - jag var så sjukt trött så jag gick och lade mig jättetidigt vilket verkligen inte är brukligt på en fredag...

Innan jag gick in i dimman igår kväll, hann jag i alla fall med att betala de nya stickor jag beställt! Det är ett set med Knitpro, och jag kan knappt vänta tills de kommer! Att jag äntligen fick tummen ur och beställde, var för att de enda stickor jag hade i storlek 5, som jag stickar den gröna sjalen med, var i Knitpro's akryl, eller plast eller vad det nu är. De är i alla fall vidriga, och jag tror inte ens att jag ska spara dem som reservstickor, så illa tycker jag om dem! Till och med familjen reagerar på dem, för de gnisslar mot garnet... Brrrr!

 
Så här ser det ut i mitt äppelträd just nu. (Och himlen är helt galet blå idag!)
 

Och så här ser det ut på marken nedanför! Det finns ingenstans att sätta ner fötterna i den här delen av trädgården. Vi har haft så vansinnigt mycket äpplen i år, att det liknar inget! Och jag får så himla dåligt samvete över att vi inte tar vara på det. Äpplena är ganska syrliga, vilket innebär att de passar jättebra till äppelkakor och paj och liknande, och det gillar vi ju. Men det finns ju trots allt en gräns för hur mycket paj och kaka man kan äta, och vår frys klarar definitivt inte av att härbärgera ens en bråkdel av allt detta. Man skulle förmodligen kunna göra gott mos av dem, men det har inte riktigt blivit tid till det. Och att äta dem som de är, nä, det är de för syrliga för och dessutom så blir jag allergisk om jag äter för mycket färska äpplen (tillagade går bra). Och de är "lättstötta", blir lätt märken i dem, så man måste nog helt enkelt göra något med dem...

söndag 6 oktober 2013

Ingen jäkla spets. Punkt.

 
Koftan till yngsta dottern, blir nog inte till yngsta dottern ändå verkar det som. Jag vet inte hur jag ska få till det, så som jag har uppfattat att hon vill ha det, så då kom vi överens om att jag gör något annat med garnet. Vi ska försöka angripa detta problem, dvs att bilden i hennes huvud inte är lättöverförd till mitt huvud, genom att angripa det från andra hållet så att säga - jag har satt henne att surfa på mönstersidor och välja ut en kofta, och så stickar jag den och alla är förhoppningsvis nöjda!
 
Så, istället blir det en kofta, kanske till mig - eller jag vet inte, men jag stickar lite till så får vi se om jag drabbas av någon rolig ide. Jag är hittills i alla fall mycket mer nöjd med ökningarna på denna versionen, än när jag gjorde den rosa koftan! Jag har i alla fall bestämt mig för att det inte blir någon jäkla spets på den...


För övrigt är det mycket färg ute nu! Försöker suga åt mig, vet att det snart är november.

Och så skulle jag behöva lite hjälp; Är det någon out there, som vet hur man ändrar inställningarna så blogger inte tror att jag skriver rysligt felstavad engelska hela tiden??? Att gå in i "inställningar" och "språk" hjälpte föga, det är redan inställt på svenska där... Antingen det, eller så får jag börja skriva på engelska (men risken är att den i så fall kommer att vara rysligt felstavad...)!