lördag 23 november 2013

Kant nr 2.

 
Detta är andra försöket, och jag vet inte riktigt än om det är så här det ska vara, eller om det blir en ny kant. Första försöket var med två trådar svart Lace, i mosstickning, men det fungerade inte alls. Det blev för tunt och fischligt (dialekt?), så det repades upp fort som bara den. Försök nr 2 är i två trådar Lace, och en tråd alpaca! Det som gör att det är tveksamt, är att den nästan blev lite volangig. (Ska det vara volang, så ska det nog vara mycket MER volang!)

 
Detta är "sidsömmen", gjorde en fläta bara för skoj skull. Den syns inte så himla mycket pga luddigt garn, men vad gör det. Jag tycker i alla fall hemskt mycket om garn-kombon! Och Kid-Silken är jag helt förälskad i, vilket garn! Är ju supertunt, men fyller fruktansvärt bra.


Är det kanske här jag ska använda mitt peacemärke måntro? Får se hur det blir när jag har gjort armarna, ska bli spännande, det vet man aldrig innan hur de blir!

För övrigt sitter jag och smuttar på Vinfabrikens Äppelglögg (Så vansinnigt god! Smakar juligt åt ciderhållet, fast lagom söt), och är himla nöjd över att hela huset luktar av nybakat bröd. Det blev två sorter, på en jäst, ett Fantastiskt bröd, och ett freestylat av Foccacia-typ, tror jag man kan säga. Båda görs enligt devisen "ju enklare, desto bättre", och innebär ingen knådning alls och därför knappt heller någon städning efteråt! Bara att gegga ihop, och så låta det sköta sig självt tills man lägger upp det på plåt (ja, just det, jag gör ju inte som i receptet, utan jag skopar bara upp det med en slickepott i lagom klumpar och så sjuss in i ugnen! Och jag brukar byta ut eller blanda mjölsorterna också, idag blev det rågsikt, ekologiskt vetemjöl special och krossade linfrön. Gott!)

lördag 16 november 2013

Som att släppa lös en unge i en godisbutik...

Var i Göteborg igår, och passade på att gå till Strikk! Det var roligt, fast jag reagerade som jag brukar när jag har för mycket att välja på - fick beslutsångest och kunde inte bestämma mig för något! Fast det var å andra sidan kanske bra, för det är ju inte som om jag har garnbrist precis. Men jag fick i alla fall med mig lite svandun och ett glittrigt peacemärke! Och bara jag tittar på dem, så blir jag glad!

onsdag 13 november 2013

Det går framåt.

För det första, så fnissar jag åt att jag i mitt förra inlägg skrev att jag är inne i en grå period... Yeah, right, då har jag aldrig kommit ur den i så fall! Bara att erkänna att jag älskar grått.

Och så här långt har jag kommit på tröjan. Det går framåt, och den är SUPERLÄTT!!! Den kommer inte att väga mycket den här tröjan!

lördag 9 november 2013

Jag är inne i en grå period!

Den senaste veckan har jag köpt mig ett par tröjor, båda i grå toner. Och nu har jag börjat med en grå stickning också.
 

Länge har jag haft en påse med Kid-silk och Lace liggandes, planen var från början en randig tröja i olika material och toner, tror jag. Jag har sen haft lite olika ideer för det där garnet, men ingen tillräckligt bra för att jag skulle köra igång med det.

Nu har jag i alla fall gjort det, och planen den här gången är en vanlig simpel tröja, med raglan och stickad uppifrån och ner.

 
När man blandar de två färgerna (svart och duvgrått), så blir det en härlig grafitgrå ungefär. Och jag gillar att det blir lite liv i färgen, den är inte solid liksom. Jag har fått börja om en gång redan, för jag fick ett gigantiskt hjärnsläpp och gjorde tröjan med ungefär hälften av de maskor som jag behövde. Och nu har jag precis repat upp sisådär en 6-7 cm, för jag upptäckte att jag fått ännu ett hjärnsläpp och helt plötsligt börjat öka för raglan på varje varv, i stället för på vartannat. Men annars går det bra! Det blir en härligt fluffig känsla i materialtet, och det är trevligt att sticka med!

Och detta är också första testet av mina nya Cubixstickor! Än så länge är jag nöjd, det känns ingen större skillnad mot mina vanliga Knitpro i trä, som ju är mina favvostickor. Lite så klart, de här är ju fyrkantiga i stället för runda. Möjligtvis att jag reagerade på att hålet i den ena kabeln (som man använder för att låsa fast kabeln vid själva tipparna), inte kändes riktigt färdigborrat eller vad man ska säga, det gick i alla fall trögt att sticka in "låspinnen" från ena hållet.

För övrigt har jag och ena dottern och hennes pojkvän varit på julmarknad idag, i hällande ösregn! Tyckte rätt synd om de stackars nasarna som stod utomhus... Det regnade mycket när vi kom, men sen ökade det. Men det var rätt mysigt ändå - det var de rätta lukterna, dvs granris, vedbrasor och glögg! Vi köpte marknadsgodis, blåbärssaft, sylt på aronia bland annat, den är jag nyfiken på, och så givetvis chokladhonung! Och dottern köpte godsaker till far sin, som han ska få imorgon. Det fanns som vanligt även lite hantverk, men mest är det mat på den här marknaden.

Och nu sitter jag i soffan och bloggar, har just tänt en brasa, och medans jag väntar på att maten ska bli klar, så ska jag fortsätta att plocka upp maskor i stickningen... Jag har det rätt gott faktiskt!

söndag 3 november 2013

En nybakad ettåring!


Igår var det kalas för min yngsta systerdotter som alltså fyllde ett år! Av moster fick hon bland annat denna björnmössa, som jag freestylade fram på fredag kväll. Den blev kanske i minsta laget, eller i alla fall sitter den lite tajtare än jag såg framför mig. Men å andra sidan är jag rätt nöjd med att den passade överhuvudtaget, för det där att sticka i rätt storlek till någon som man inte har tillgång att prova på allteftersom, det är mest som en gissningslek, tycker jag!

Jag virkade den i Järbos Molly, ett akrylgarn, som är supermjukt. Gillar ju inte akrylgarn, men såg egentligen inget alternativ till något som ska sitta så på huvudet/halsen på en liten varm tjej! Virknål 7, tror jag.