lördag 27 september 2014

Tja...


Jag gör ett försök med flera färger igen. En liten tröja, med garner från förrådet. Det blir sådär, jag kanske borde byta till större stickor, håller nog lite hårt och krampaktigt i garnet...

Vid 3-tiden inatt vaknade jag av att min syster sms:ade att nu var hon och min yngsta dotter på väg hem från akuten, där min kära dotter blivit hoptejpad... De jobbar på restaurang, och min dotter råkade snubbla med en glasback och fick knät uppskuret. Tack och lov att syrran också jobbade inatt säger jag bara! Dottern var rätt skakis när hon kom hem, men ändå vid gott mod. Det verkar ha gått relativt bra, kunde ha blivit mycket värre! Nu är hon mest irriterad över hur hon ska lyckas duscha utan att blöta ner bandaget...

fredag 19 september 2014

FO; Rosa koftan






Mönster: Inget mönster, men The Contiguous Method.
Garn: Drops Alpaca och Drops Kidsilk, en tråd av vardera (samma kombination i de grå kanterna).
Stickor: Nr 4,5.
Storlek:  Min storlek, så M/L.
Svårighetsgrad: 3 av 5. Själva metoden är ju lätt att ta till sig, det svåra är att veta när det är dags att ta in eller öka. Och så måste jag bli bättre på att göra snygga ökningar... Eftersom jag fortfarande måste koncentrerar mig när jag stickar efter den här metoden, så har jag inte lagt ner mycket fokus på "pynt", men en rad med falska flätor på varje framstycke fick jag till i alla fall!
Nöjdhetsgrad: En 2:a. Blev hemskt missnöjd när jag blockat den, ångrade mig som bara den eftersom den blev större och längre. Note to self: alpacagarn "växer" ganska mycket vid blockning. Och så är jag sjukt dålig på att blocka koftor, där har jag ett stort förbättringsområde... Nu har den legat till sig lite, så själva blockningen har blivit "mjukare" liksom, och det är mer OK om än inte som jag ville att det skulle bli. Men jag kommer nog att använda den i alla fall i vinter, för den är ganska tunn och ändå himla varm.

måndag 15 september 2014

Jag gillar olika!

Jag gillar olika, och jag är en av de 87 % som INTE röstade på SD.

Nu är vantarna färdigvirkade, och de ska bara tovas och kanske nålfiltas också tror jag. Men jag väntar lite med det, för jag tror att jag slänger ihop ett par till. Om jag har tillräckligt med garn hemma.

Den här bilden är med bara för att jag tycker att de är snygga, mina hemodlade chilisar. Tyvärr är de bara snygga, för det var inget sting alls i dem... För övrigt har jag bakat bröd och gjort tomatmarmelad idag så det luktar gott här nu!

fredag 12 september 2014

Men vad är detta?!

Sitter och tjurar över missräkningen med den rosa koftan (och den rosa tröjan!,  men mer om den en annan gång), och finner att jag så klart har startat ett nytt projekt. Den här gången av den sorten som jag gör i sömnen nästan. Och plötsligt inser jag att... Jag gör ett par ROSA vantar???  Vad är detta? Jag är ingen rosa person, möjligtvis är jag cerise, så hur har det gått till med 3 rosa projekt i rad???

(...och när jag skriver detta, så sneglar jag ner på mig själv; klädd inifrån och ut i svart. Hm.)

torsdag 11 september 2014

Kan man ångra sig?

Kan man ångra en blockning? Sköljde upp koftan igår, och sträckte ut den, idag är den torr (och om möjligt ännu mjukare) och ser ut som blä. Den blev en storlek större känns det som...

söndag 7 september 2014

Vilken helg!

Efter att ha kommit hem efter en välbehövlig ledighet, kastade jag mig över min stickning, för jag hade abstinens! Inte en maska stickad eller ens virkad, sedan i torsdags! Och det är min fluff-kofta jag stickar på igen, och jag har kommit över den där tröskeln som gjorde att jag inte kom igång med den igen. (Garnet var på väg att ta slut, och jag var antingen tvungen att beställa mer eller tänka om. Och eftersom vitsen med denna kofta delvis var att göra slut på garn från gömmorna, så ville jag inte beställa mer. "Omtänket" innebär att jag gör gråa kanter på koftan, och att jag får användning av mitt överblivna gråa kid silk från Peacetröjan, även om jag fick köpa ett par nystan grå alpaca. Men det gör inget, grå alpaca är förbrukningsvara här!)

Och vad har jag gjort i helgen då? Jo, jag och maken har utnyttjat vår julklapp från döttrarna, nämligen dessertprovning! Jepp, det var precis så mumsigt som det låter! Från vänster är det två olika sorters vaniljglass, "Kladdiga Lyckan", sen kommer två praliner, den vita är med mandel och kardemumma, den bruna är choklad, apelsin och kaffe (såååå god, och jag som inte ens gillar kaffe). Längst fram ligger en mycket smakrik choklad med bland annat chili och ovanpå ligger en bit getost! Och längst till höger en pannacotta med hallonsås. Allt var supergott, men jag tror att om jag måste välja en favorit så blir det nog "Kladdiga Lyckan", eller någon av pralinerna. Häftigast var chilichokladen med getost, jättegott, men så himla mycket smak att det räcker med ganska lite. Till detta drack vi grönt te, och det var perfekt! Det roligaste av alltihop måste jag säga, var ändå den otroligt engagerade konditorn på Jolla Choklad & Delikatess! Så himla härligt det är med människor som brinner för något! Rekommenderas!

Eftersom vi befann oss i Norrköping, passade vi på att träffa lite familj också! Svågern bjöd på tacos på fredag kväll, och i lördags träffade vi svärfar och käkade och drack öl i solen! Vi har också hunnit med att käka hotellfrukost, gå på loppis och shoppa lite höstkläder och ett par jättefina ljusstakar i gjutjärn! Allt som allt en härlig liten höstsemester med toppenväder!


Massor med bin i en jättefin plantering mitt i stan (men lite grann förtogs intrycket av den fina planteringen av att det stank piss som bara den... så tråkigt.)